Знаехме кой кой е, когато изграждахме структурите на ГЕРБ, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

Той каза още, че от докладите на Сметната палата е видно кои са спонсорите на ГЕРБ.

Вътрешният министър отрече информацията, разпространена от Алексей Петров, че като заместник-кмет на столична община по сигурността Цветанов е присвоил 1 млн. евро.
Силовият министър подчерта, че може да се провери в Столична община какво той е подписвал и в какво е участвал като заместник-кмет.

"Няма нещо, от което да съм притеснен", заяви още Цветан Цветанов и допълни, че не разполага с информация дали като заместник-кмет на Столична община е бил разработван от ДАНС.

Министърът каза още, че разбрал, че Алексей Петров е Октоподът - „Когато системата започна да работи без притеснение и когато имаше пълната оперативна свобода на всички служители и директори в системата на МВР и ДАНС."

На въпроса на news.bg това означава ли, че премиерът Бойко Борисов като главен секретар на МВР не е имал свободата да разкрие „октопода", Цветанов отговори: „Тогава образът на Алексей Петров го градяха други хора."

„Архивите на МВР показват много ясно кой е Алексей Петров", посочи още вътрешния министър. Той бе категоричен, че бившата барета през годините се е сраснал със силните в държавата.

Алексей Петров не е политически опасен, но е опасен за обществото, коментира още министърът. Той отрече информацията, появила се в медиите, за свръххарчове на МВР за бензин, като обясни, че МВР плаща за литър бензин 1.90 лв.