Върховният касационен съд потвърди присъдата на двойния убиец от "Надежда" Владимир Бошнаков, издадена му от Софийския апелативен съд. Това означава, че той ще лежи в затвора до живот, без право на замяна, а днешното решение не подлежи на обжалване, става ясно от решението на ВКС.

Припомняме, че през септември 2011 година Бошнаков застреля с личния си "Глок", а след това и наряза на парчета с трион телата на Явор Иванов и Емил Даскалов. Натъпкал ги в чували, от които опитал да се отърве. Успял да изгори тялото на Явор, но преди да се "погрижи" и за Емил, бил арестуван.

Мотивите му били финансови - дължал им десетки хиляди левове. В хода на разпитите на свидетели се оказа, че Владимир си уговорил среща и с трети свой приятел, на когото също дължал пари - Константин Бетов. Той беше сметнат за третата потенциална жертва на убиеца, защото получил същото обяснение от него, каквото получили и убитите Явор и Емил, а именно - че ще му се издължи. За щастие Бетов отказал, защото имал друга уговорка.

Делото за убийството в столичния квартал "Надежда" претърпя и един неочакван обрат - на 7 март 2013-та трябваше да бъде прочетена присъдата, но изненадващо съдия Снежанка Кьосева обяви, че такава няма да има.

Причината - по време на тайното си съвещание съдът е преценил, че има неизяснени обстоятелства и служебно отменя определението си, с което счита делото за изяснено и приключено.