Възрастна жена се е хвърлила пред влака в метростанция "Западен парк" в София. Това е и причината временно да бъде затворен един от изходите на станцията.

Сигнал за инцидента е подаден около 8.00 часа тази сутрин.

Към момента няма информация за състоянието на жената. Тя е настанена в шокова зала в "Пирогов".

След получаване на сигнала веднага натам са насочени медицински скипи и екипи на Пожарната. По първоначални данни и двата крака на жената са отразяни, информира БНР.

Все още не са ясни мотивите за решението й да скочи. Полицията преглежда записи от камерите на метростанцията. За момента няма данни пострадалата да е блъсната от друг човек.

56-годишната жена е опитала да скочи първо на станция „Ломско шосе. Там са я видели дежурните и са я спрели, обясни пред Дарик изпълнителният директор на софийския метрополитен Стоян Братоев.

По думите му тя се е качила на влака като пътник, слязла е на спирка „Западен парк" и веднага се е хвърлила пред другия влак в обратната посока, който се е движел, пристигал е на спирката. На записите се вижда, че не е паднала, а просто се е хвърлила.

Жената има онкологично заболяване и се предполага, че е направила опит за самоубийство. При инцидента мотрисата е отрязала и двата й крака до коленете, съобщиха от "Спешна помощ"-  София.

От Столична община съобщиха, че между станция „Сливница” и „Константин Величков” движението се осъществява с един влак.

От „Константин Величков” към центъра движението се осъществява нормално.