Интернет гигантът Google купи Motorola Mobility - мобилното разделение на американската компания. Стойността на сделката е 12.5 милиарда долара. Отсега нататък, Motorola ще е "специален Android партньор" на Google, като "ще засили още повече Android екосистемата", съобщава pcceni.bg.

Все пак, американската компания няма да бъде слята с търсачката, ами ще оперира като независимо дружество. При всичко положения, могат да се очакват доста интересни смартфони и таблети от новата придобивка на Google.

Сделката беше приета положително и от някои основни партньори на американската интернет компания. Изпълнителните директори на HTC, LG и Sony Ericsson се изказват в горе-долу еднакъв маниер, като обявяват, че "се радват на начина, по който Google защитава Android, партньорите си и цялата екосистема".

Що се отнася до Motorola Mobility, то компанията e едната половина от разделилия се на две през януари американски гигант. Другото независимо дружество е Motorola Solutions. През последното си финансово тримесечие, Motorola Mobilty записа 56 милиона долара загуби, като топ устройствата на компанията Xoom и Atrix се оказаха разочарование.