Поне 200 пенсионери и млади, но изтормозени граждани викаха под прозорците на ДКЕВР „Оставка!".
За тях ДКЕВР е Държавен Картел за Енергийно и Водно Регулирали.

Протестиращите развяваха знамена на Националния Фронт за Спасение на България и ВМРО.

Хората недоволстват основно от цените на тока, парното и водата, но упрекват освен ДКВЕР и председателя й Ангел Семерджиев, и цялото правителство, както и премиера.

„Обиколете София да видите дали е останала вила с врати", призова един от участниците в протеста и заяви, че грабежите по вилните зони са показателни за „защитата" на Цветан Цветанов.
Според него днес в България не може и да се говори за демокрация, защото има управление на крадци.

Преди два дена при наблюдението на един от ЛОТ-овете другарят Бойко Борисов заяви, че нещата се ориентират към по-добро благосъстояние на хората, припомни протестиращ и коментира: "Ако премиерът смята, че девет лв. увеличение на пенсиите е благосъстояние - грях му на душата" и изрази възмущение, че в същото време била вдигната заплатата с 2000 лв. на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, когото протестиращите сравняват с въшка.

Те са категорични, че повишението на цените нямат основание. Друг гражданин упрекна българските управници, че с даването на елразпределението на ЧЕЗ всъщност България и българските пенсионери финансират чешката пенсионна система и чешките пенсионери.

Нека отговорим на ония, които ни управляват по американски и ние по американски: „Призовавам ви и за гражданско неподчинение и да поискаме оставката на цялото правителство", настоя той, след което последваха дълги скандирания „Оставка!", „Оставка!".

ВМРО вече са внесли две искания до ВАС да отмени повишението на цените на водата, а в момента експертите подготвят и искане срещу последното увеличение на цената на тока и следващата седмица ще бъде внесено, съобщи Ангел Джамбазки от ВМРО. Ще следим всеки антинароден акт на държавата, ще обжалваме, ще протестираме, категоричен е той.

Според него последното вдигане на цената на тока е лобистко увеличение. „То е в интерес на една шепа хора, които хитро са се светнали да си построят малки ВЕЦ-ове, вятърни мелнички и други бутикови глезотии, наречени зелена енергия, които ние да плащаме." „Не сме съгласни!", заяви Джамбазки.

На протеста се разпространява и листовката на ВМРО за събиране на подписи за референдум срещу спекулативната политика на Софийска вода.
Вече са събрани над 10 000 подписа, съобщи Джамбазки.
Искането е водата да бъде в обществени ръце, да се прекрати договора за концесия на водата в София и потребителите да бъдат освободени, каза още той.