Партия „Зелените" призовава българските граждани да не гласуват за нито една двойка от претендентите за президент и вицепрезидент на България.
Това се казва в официална позиция  на партията, изпратена до медиите.

„Хората, които се борят да станат президенти на страната ни са марионетки: Росен Плевнелиев - на Бойко Борисов, а Ивайло Калфин - на Георги Първанов (агент Гоце на комунистическата Държавна сигурност!). Борисов и Първанов от своя страна са марионетки на Кремъл!" - се казва още в изявлението.

Според „Зелените", и двамата претенденти „са готови да пуснат антибългарските енергийни проекти на Москва и Вашингтон и да отровят водата, въздуха и земята на България".

„Президент вече е мръсна дума в България! Нека днес поставим началото на края на тази институция в този й вид!" - призовават еколозите.

Партия  'Зелените" е подготвила жалба с искане за касиране на изборите н София, която ще бъде внесена във Върховния административен съд, след като ЦИК обяви официалните резултати.

„Свидетели сме на множество нарушения, които продължават да се случват. Последното е факта, че 48 часа след официалното приключване на изборния ден в София, от ОИК - Столична община все още няма окончателни

резултати, което е поредното основание да искаме касиране на тези избори." - категорични са „Зелените".