Бърза ли е наистина спешната помощ на Петър Москов? Този въпрос си зададоха днес с възмущение десетките пътници на столичния трамвай номер 22.

След като ватманът на возилото почти припадна, той чака помощ близо 20 минути. Толкова отне на екип на Спешна помощ да стигне до трамвая, макар той да бе спрял на една спирка от столичната болница ИСУЛ и на сравнително близко разстояние от столичния център за спешна помощ.

Припомняме, неотдавна здравният министър Петър Москов се похвали, че, след осъщественото по негова идея сливане на градския и областен център по спешна помощ, екипите на ЦСМП София достигат до нуждещите се много по-бързо.

Столичани обаче не останаха убедени в това, а мнозина от пътниците в трамвая и спрелите да помогнат на ватмана граждани шумно се възмутиха от бавната реакция на спешните медици.

Междувременно движението на трамваите в посока гара Подуяне бе блокирано, а инспектори по градска мобилност и пътни полицаи стигнаха на мястото на инцидента  преди линейката.

След като стана ясно, че водачът все пак ще получи здравна помощ, трамваят ще продължи движението си и трафикът на булевард "Дондуков" ще се възстанови, за свидетелите на сцената остана въпросът дават ли здравните реформи реален резултат в полза на пациентите.