Адвокатите на подсъдимите за делото по катастрофата на връх Бакаджик отново поискаха отвод на съдебния състав.

Този път като мотиви за искането си, те изтъкнаха предубеденост на съдебния състав и тенденциозно отношение към защитата.
Защитата на обвиняемите поиска утре да бъдат разпитани вещите лица, извършили автотехническата експертиза на автобуса.

От своя страна подсъдимите - шофьорът Господин Господинов и собственикът на автобуса Слави Славов - заявиха, че ще дадат показания едва след като чуят и резултатите от направената експертиза.

Днешното дело в Ямболския окръжен съд започна с разпит на близките на трагично загиналите при инцидента край Бакаджик, които обясниха как са научили за смъртта на роднините си.

Припомняме, че на 28 май 2009 г. в 9.20 ч. автобус, превозващ хора от връх Бакаджик край Ямбол, не успя да спре и помете изкачващите се към върха участници в събора по случай Спасовден, както и търговци покрай пътя.
Загиналите на място бяха 16, като две жени починаха по-късно от нараняванията си. Ранените и леко пострадалите при инцидента бяха повече от 60.

Осем месеца след трагедията в Ямболския окръжен съд започнаха заседанията по делото за автобусната катастрофа. Предвижда се свидетелите по делото, които ще бъдат разпитани, да са 170.