И сред ОМО- вци настава смут. Предизборните трепети в Македония не ги подминаха. 

Оказа се, че едните са примерни македонци, а другите работят за интересите на България. Това твърди Виктор Цветановски на страниците на ”Утрински весник”.

Той подчертава, че лидерът на ОМО “Илинден” Йордан Костадинов пристигнал специално в Скопие, за да подкрепи ВМРО-ДПМНЕ за предстоящите избори. Тогава обвинил македонците в България, които не членуват в неговата организация

Това, че той се включва в предизборна кампания и заема страна, което най-вероятно не е случайно, е негова лична работа, но защо говори от името на всички македонци, които не споделят неговото мнение, пита Цветановски.

Странно било и това, че Костадинов подкрепя ВМРО-ДПМНЕ, която според личната му оценка, би  защитавала най- добре интересите им в България. Вместо това той трябвало да поиска защита от македонската държава, без значение кой е в управлението. 

Вероятно не е забравил, продължава Цветановски, че същата тази партия до момента е направила най-малко за македонците в България. Напротив, нейният бивш лидер Любчо Георгиевски подписа спогодба, с която се отказа от тях. 

Тогава Костадинов реагирал остро, наричайки постъпката предателство на македонските интереси. 

По-страшното било, че той се обърнал срещу македонците, привърженици на партията ОМО “Илинден”- ПИРИН, която е най-малко десет пъти по-многобройна от неговата партия. 

Костадинов нарекъл ОМО “Илинден”- ПИРИН българска рожба. Освен това твърди, че регистрацията се е провалила заради фалшифицирани подписи, нещо, което повтаряла и София. 

Не за първи път Костадинов, зад когото стоят шепа привърженици, нападал ОМО “Илинден”- ПИРИН, твърди Цветановски. 

С подобни изказвания и с действията той пречи на македонците в България да се обединят и с това работи за интересите на българската държава

А срещу софийската пропагандна машина ОМО- вци могат да се изправят само, ако са единни!  

И за да се изясни малко ОМО-пейзажът, ви представяме кратка справка за развитието на организацията. 

ОМО “Илинден” е създадена през 1990 г., която се обявява за признаване на “македонското малцинство” в България. 

ОМО “Илинден” ПИРИН се отцепва от  ОМО “Илинден” през 1998 г.

През 2002 г. активисти на ОМО “Илинден” създават ОМО ПИРИН - Обединена македонска общност - партия за интеграция, развитие и икономически напредък.