Виждам изключително висока подкрепа, което е повече от коалиционната подкрепа, заяви министър Ненчев на излизане от Консултативния съвет по национална сигурност, който директно се запъти към протестиращите, излезли днес да го подкрепят с акцията пред президентството. Министърът каза, че е удовлетворен от провелия се днес КСНС.

Попитан дали мисли по въпроса за оставка, Ненчев бе категоричен: "Не виждам никакво основание да се мисли за това". Припомняме, при преизбирането си за лидер на АБВ бившият президент Георги Първанов поиска уволнението на министър Ненчев, външния министър Митов.

Радан кънев също изрази удовлетворението си от провелия се съвет при президента. Министър Ненчев получил много силна подкрепа от държавния глава и от премиера Борисов, както и от представителите на другите парламентарни групи, обяви Радан Кънев Той дори се похвали, че нивото на доверие спрямо политиката на министъра на отбраната се е повишила.

Лидерът на реформаторите е удовлетворен от факта, че тонът на заседанието е бил изключително конструктивен. По време на КСНС не била обсъдена програмата за отбранителните способности, но са стигнали до извода, че е нужно много спешно тя да влезе в Министерски съвет и в Народното събрание, тъй като е основата за увеличаване на бюджета за отбрана.

По думите на реформатора всички представители на политическите сили са коментирали, че през годините са изхарчени не малко пари и ясно са споделили съмненията си, че голяма част от средствата са били предмет на злоупотреби. Харчено е за излишни неща, смята Кънев.