Уникалното шоу Monty Python Live (mostly) ще бъде показано ексклузивно в Дома на киното и в програмата „София Филм Фест в парка - Маймунарника" от 31 юли до 19 август, информира Stand.bg.

Ерик Айдъл, Джон Клийз, Майкъл Пейлин, Тери Джоунс и Тери Гилиъм излязоха отново заедно на сцената на O2 Arena в Лондон вчера - 33 години след легендарното им шоу в „Холивуд Боул" в Лос Анджелис.

На пресконференцията преди спектакъла петимата споделиха - в типичния пайтъновски стил - че смятат да повтарят този експеримент на всеки 33 години!

През ноември 2013 г., когато беше обявено, че петимата ще представят свои стари (и нови!) емблематични скечове пред публика, билетите за шоуто бяха разграбени буквално за секунди.

Именно затова в момента спектаклите са 10 на брой, като последният - на 20 юли 2014 г., ще бъде предаван директно към 450 киносалона във Великобритания, над 1500 кина по целия свят, както и по известен брой телевизионни канали.

Непосредствено след това шоуто ще бъде предложено и на българските фенове - с ексклузивни прожекции в Дома на киното и в програмата на „София Филм Фест в парка - Маймунарника". Премиерата ще бъде на 31 юли в Дома на киното.

Заглавието на спектакъла е „Монти Пайтън на живо (предимно)" с ведрото допълнение „Един падна, петима остават!" - реверанс към незабравимия Греъм Чапман, чийто образ неизбежно ще присъства в шоуто.

Разграбиха билетите за реюниъна на "Монти Пайтън"

Тери Гилиъм: Холивудското кино изгуби смисъла си