24-годишният Джеймс Холмс, който бе арестуван за убийството на 12 души и раняването на 58 души по време на премиерата на новия филм за Батман в киносалона Century 16 Movie в град Аврора, Колорадо, е изпратил бележник, в който е описал масовото убийство, до психиатър в неговия университет, съобщава американската медия „Фокс Нюз", цитирана от БиБиСи.

В бележника има груби рисунки на хора и описания за плануваната атака, информира американската медия.

„Фокс нюз", който се позовава на източник от правораздаването съобщава, че 24-годишният е предал бележника на университета му.

Според медията бележникът съдържа „пълни детайли как той е трябвало да процедира при убийствата на хора, рисунки с действия и илюстрации на клането".

Друга медия, която също се позовава на източник съобщава, че Холмс, който се е готвел да изостави обучението, е изпратил пакет до университета.

Университетът Колорадо, Денвър, е потвърдил, че е получил подозрителен пакет, който е даден на полицията.

Представители от университета информираха, че са получили подозрителен пакет в понеделник, който веднага е бил проверен и часове след получаването е предоставен на властите.

Но изглежда, че има противоречие в информацията на университета и медиите, тъй като пакетът е бил изпратен преди убийствата и е не е бил отварян няколко дни.

ФБР отказва да коментира информацията.

Припомняме, в понеделник се проведе първото съдебно изслушване срещу Джеймс Холмс.
Холмс, който бе показан за първи път, се държеше видимо неадекватно в съдебната зала - с блуждаещ поглед, като често затваряше очи, изглеждащ на моменти задремал.

Официално ще му бъдат повдигнати обвинения на 30 юли ( понеделник) в 9:30 часа местно време.Съдията заяви, че Холмс няма да бъде пуснат под гаранция и ще остане в затвора.

Юристи вече подчертаха, че щатът Колорадо има смъртно наказание. Според тях, ако масовият убиец не получи смъртна присъда - „Колорадо трябва да си изхвърли закона".

Според полицията, Холмс е планирал престъплението през последните 4 месеца. Той редовно е получавал колети, които според разследващите са съдържали боеприпаси, а вероятно и елементи за сглобяване на взривни устройства.