"Мая има всички качества да бъде омбудмсан". Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков по повод информацията, че депутатката Мая Манолова ще бъде номинирана за омбудсман и дори има подкрепата на управляващите.

От БСП не са се споразумели Мая Манолова да стане обудсман. Не се водели и разговори по темата, заявиха от червената централа.

На въпрос на News.bg как ще коментира изказванията, че издигайки Мая Манолова за обществен защитник БСП ще я накарат да „замлъкне", пращайки я на едно спокойно място, той каза: „Аз нямам илюзия, че мога да накарам Мая Манолова да замлъкне, никога не съм имал подобна илюзия".

Попитан дали парламентарната група няма да загуби едно от най-ярките си имена, Миков заяви: „Важно е да спечелят гражданите, те ще оценят, че партията има достатъчно кадри и за парламента, и за други позиции".

Лидерът на БСП подчерта, че не желае да прави предварителни коментари по евентуалната номинация на Мая Манолова за обществен защитник.

Мотивът му за сдържания коментар: „Сега ще започнат всякакви дискусии, които да попречат на евентуалната възможност за номинация или избор на Мая Манолова".