Три години и 4 месеца при първоначално общ режим е присъдата на Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора, съобщава Дарик радио. От присъдата ще бъде приспаднато и времето, в което мъжът беше под домашен арест - близо 5 месеца. Съдът постанови още Сапунджиев да не управлява МПС в продължение на пет години.

Припомняме, по-рано днес Старозагорският окръжен съд смени мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев от домашен арест на парична гаранция 1500 лева и забрана да напуска страната. Той се призна за виновен по всички обвинения. Делото се гледа по съкратената процедура.

Сапунджиев може да обжалва присъдата си в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира решението на съда, както и дали родителите на малкия Паоло ще обжалват.

При произнасянето на присъдата в залата присъстващите реагираха остро и изпратиха Георги Сапунджиев с викове „боклук и убиец". Петима униформени бързо изведоха мъжа от съда.

Майката на загиналото дете сподели, че вече нищо не може да я изненада. По време на пледоариите тя настоя Сапунджиев да получи максимална присъда. Родителите на Паоло се явиха като частни обвинители.

Прокуратурата пък настояваше за присъда от 6 години и 6 месеца затвор.

Делото започна в 10.00 часа. Час по-рано пред съда стотици старозагорци се събраха на бдение в памет на Паоло.