Лидерът и депутат от "Ред, законност и справедливост" Яне Янев започва активни действия за сваляне правителството на Бойко Борисов. Той обяви това на брифинг в Благоевград, предаде Дарик радио.

В момента ни управлява партия, която е хибрид на БКП и МВР, заяви Яне Янев и призова всички българи да се отърсят от страха и примирението и да подкрепят предстоящия протестен митинг на РЗС, който ще се проведе на 10 март в столицата. Той е под надслов "Нова конституция - нова държава".

"Парламентаризмът през последните шест месеца дава отчетливи знаци за тежко влошаване и криза в страната ни, каквато не е имало досега през последните 20 години", каза депутатът.

Няма как Яне Янев да върне ДПС и БСП на власт, защото със своите 1-2 процента няма как да вземе властта в България
                  Бойко Борисов

Основната цел на "Ред, законност и справедливост" си остава предсрочното разпускане на 41-то Народно събрание, свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция.

"ГЕРБ промени вота на избирателите, спекулира с доверието на българите и се превърна в поредната партия на прехода у нас", изтъкна лидерът на РЗС Яне Янев.

"В момента управлява нова тройна коалиция, в лицето на ГЕРБ, Костов и Сидеров.

Те показаха, че нямат законодателна програма, а държавата ни се превърна в блато, в което за 20 години, едни и същи алигатори лапат за сметка на българските граждани", категоричен е Яне Янев.

"Бойко Борисов се стреми единствено към налагане на еднолично управление. Освен министър Цветан Цветанов, в този кабинет няма политици с минало, а всички са взети случайно, за да служат на Борисов.

Въпреки, че той ги унижава, те пак му служат безпрекословно", смята Яне Янев.