Димитър Димитров - Херо разясни обширно защо отказа на Левски. Херо бе гост в "Актуално студия Дерби", където обяви, че главната причина той да не поеме „сините" се казва Георги Иванов, съобщава topsport.bg.

Специалистът поясни, че е липсвала каквато и да е комуникация с Гонзо. Според думите му Иванов нито веднъж не му е отговорил на телефонните обаждания. Чашата на търпението на Херо преляла със случая „Амари". Самият Димитров не е желал играча в Левски, но Гонзо твърдял пред медиите точно обратното.

"Трябваше да изчакаме до 14-15 декември. Исках да бъда коректен. Имах две предложения, но ги отказах. Загубихме комуникация. Аз усещах, че не съм желан в този клуб. Ако тръгна да изпадам в детайли, мога да ви изброя много неща. Можеха да се освободят много играчи през лятото и да се купят нови. Не ми дадоха възможност да направя това. Прецених, че това е най-правилното решение. Нямаше едномислие. Левски е институция, философията и името задължава тимът да се бори за трофеи", коментира той.

„Много често се бърка понятието „любов" към даден клуб и "отговорност". Аз винаги съм бил левскар, но преди всичко съм отговорен. Искам да съм честен към хората.
Не съм от тези, които ще досаждат и ще си дават мнението, щом е без значение.

Случаят „Амари" ме засегна дълбоко. Мога да ви кажа, че нито аз го докарах, нито аз задължих да подпише. След като разбрах, че е дошъл, казах на моя помощник - на моя отговорност ще тежи неговото представяне. Знаех, че Жужу е по-добър и исках да го вземем. Не знам защо взеха него. Не обвинявам Гонзо, но мисля, че трябваше да привлекат Жужу. Това ме засегна много".

"Моята селекция бе планирана. Върхът беше, че в последния момент научавах кои футболисти ще се освободят. Мисля, че това е несериозно и некоректно. С това поведение какво да правя на „Герена"?!  Питах - да почвам ли да правя селекция? Бях готов с всичко. Контактувах с мениджъри".

Гонзо ми каза, че той самият се чуди дали да остане. Ситуацията била тежка.
На срещата вчера присъства само г-н Батков. Доста неща си казахме. Той ме пита дали това ми е окончателното решение, казах „да". Видях желание от негова страна да бъда треньор. До момента всичките ми разговори бяха с Гонзо. При това говорихме твърде малко. Няколко пъти съм го търсил, не ми вдига. Аз си имам някакво достойнство.
Аз постъпих малко некоректно с Петьо Колев. Направих нещо, което не трябва. Звъннах му в присъствието на Батков на високоговорител, а той не знаеше. Той категорично отказа да бъде треньор в Левски без мен".

„До колкото разбрах Левски иска да прави селекция с 4-5 играчи, а иска да гони поне 7. Как ще се попълни бройката. Много често съм съжалявал Гонзо като някой се контузи. Нямаше кой да го замени. Аз исках на всички позиции нови попълнения. Там, където смятах, че има проблеми, търсех нови. Исках по-млади играчи и с по-малки заплати".