Споразумението за оттеглянето на президента Салех не сложи край на протестите в Йемен, предаде АП.

Хиляди йеменци, които настояват за смяна на правителството, днес изпълниха "Площада на промените", въпреки, че сегашният президент Йемен Али Абдула Салех, който е на власт от 32 години, прие предложението на Съвета за сътрудничество в Персийския залив (ССПЗ) да се оттегли при определени условия, предаде Асошиейтед прес.

Повече от два месеца в страната се организират протести с искане Салех незабавно да напусне поста. Салех изрази готовност да приеме плана на ССПЗ. Вчера той обаче намекна, че ще напусне поста едва след провеждането на избори за негов наследник, които трябва да бъдат насрочени за 2013 г.

На 2 февруари Салех, който е президент на Северен Йемен от 1978 година, а от 1990 е държавен глава и на обединената държава Йемен,  обяви, че няма да се кандидатира за президент на изборите след две години.

Управляващата общоарабска социалистическа партия в Йемен - БААС по-рано тази месец се разцепи.

Част от висшите партийци, недоволни с провежданата политика, обявиха, че създават нова опозиционна политическа сила - Блок за справедливост и развитие.

Тя ще се бори срещу президента Али Абдула Салех и подкрепяната от него политика за разправа с опозицията и кърваво потушаване на протестите.