Диалог в управляващата коалиция има. Това потвърди и народният представител от Реформаторския блок и зам.-председател на СДС Румен Христов на брифинг след днешния Национален съвет на партията.

С поглед към вчерашното решение на мнозинството в парламента да не подкрепи антикорупционния закон на Меглена Кунева, Христов заяви: „Случилото се вчера не е чак толкова тревожно от гледна точка на това, че управляващата коалиция не е единна структура". „Това е тест за управляващото мнозинство", разчете вчерашното гласуване още Христов.

Въпреки неуспеха на антикорупционния закон засега, в СДС са убедени, че при следващото гласуване необходимата подкрепа ще бъде получена.

Припомняне, днес стана ясно, че правителството ще продължи с опита си за приемане на закон, борещ се с корупцията на 3 декември.

По отношение на целостта на Реформаторския блок (РБ) председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски успокои, че такова разделение няма да има. „От две години ни питате дали ще се разцепим. Още не сме се разцепили", отговори на медиите Лукарски.

Акцент на днешното заседание на Националния съвет на СДС очаквано са били подготовката на партията за предстоящите местни избори и най-вече утвърждаването на кандидатите, с които СДС и следователно РБ ще участват в изборната битка.

От СДС ще издигнат 70 свои кандидатури за кметове в рамките на РБ. Сред тях са и кандидатите за кметове на 5 областни града - Монтана, Кюстендил, Ловеч, Враца и Велико Търново.