Баща и син починаха във великотърновската болница вследствие на получените травми в катастрофата в Прохода на Републиката на 23 юли, съобщава Дарик.

Припомняме, тогава джип БМВ, с турска регистрация, навлезе в насрещното плътно в района на село Вонеща вода и помете „Ситроен", който от удара се запали. Пострадаха тежко 24- годишният водач на леката кола и пътуващият до него на предната седалка 45-годишен мъж. Двамата бяха с 50% изгаряния по тялото и фрактури. С опасност за живота бе и 11-годишно момиче.

С контузии в болницата бяха откарани още возещите се на задната седалка 20-годишна жена и момче на 14 години. Всички до един са от сливенското село Сборище, като 45- годишният мъж е баща на шофьора и по-малките момче и момиче, а 20-годишната жена е приятелка на водача.

От Областната дирекция на МВР във Велико Търново информират, че в петък около 23,00 ч. във великотърновската болница е починал бащата, а вчера около 14.15 часа и 24-годишният му син. По информация на радиото животът на 11-годишното момиче вече е вън от опасност.

Шофьорът на джипа - 34-годишен турски гражданин и спътничката му се отърваха с леки охлузни рани.