41-годишен мъж е бил убит около полунощ в Ботевград.

По неофициална информация е убит ботевградският бизнесмен Семко Семков, съобщи БГНЕС. Мъжът се е занимавал основно със строителен бизнес.

Убитият бизнесмен Семков смятал да се отказва от дърводобива

Още...

Към момента полицията не дава повече информация.

Пристигналият екип на местната Спешна помощ само е констатирал, че Семков е починал от кръвозагуба.

БТА цитира свои източници от разследването, според които мъжът е застрелян с 5 куршума, изстреляни от пистолет "Макаров".

Според сайта botevgrad.com най-вероятно Семков е бил следен. По непотвърдена информация, една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била закривана 4-5 поредни дни. Вероятно това е правено от лицата, влизали в имота му, когато собствениците са отсъствали, за да подготвят плана за убийството. Самият разстрел на бизнесмена е извършен от вътрешността на имението му.

В нощта на убийството Семков се е прибирал сам към дома си. Съпругата и децата му са били на море, в черноморско курорт, където бизнесменът е съсобственик на хотел. Той е придружавал семейството си, но се е връщал често в Ботевград по бизнес дела.

Сигналът, постъпил в МВР около 07:00 часа за застрелян мъж в Ботевград, е подаден от пазач на съседен имот, който също е собственост на Семков. Мъжът е съобщил, че е намерил прострелян бизнесмена пред дома му.