Повече от 120 години след десетките убийства на жени, изглежда, че мистерията със самоличността на световноизвестния Джак Изкормчава все още не е разбулена.

След като през септември бе лансирана версията, че полският имигрант Арон Космински е убиецът, то това бе отречено само месец по-късно.

Според специалисти, при ДНК анализа са били допуснати грешки.

Космински по професия е фризьор. Той е бил един от шестимата заподозрени от полицията. Твърдеше се, че по шала на една от жертвите е открита ДНК и на убиеца, а тя съвпаднала с неговата.

На Джак Изкормвача, смятан от мнозина за първия сериен убиец в света, приписват убийството на между пет и 11 жени. Престъпленията са извършени през 1888 г. в източните райони на Лондон.

Въпреки че британската полиция разпитва около 200 души и има десетима заподозрени, личността на убиеца така и не е разкрита.

Хипотезите са безброй. Според някои от тях, убиецът е внукът на кралица Виктория - принц Албърт Виктор Кристиан Едуард. През 2012 година британският изследовател Джон Морис лансира в книгата си „Джак Изкормвача: ръката на жената" твърдението, че зад маската на злодея се крие жена.