Наложеното вето от президента е съшито с бели конци.

Това заяви лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев за news.bg, помолен за коментар за връщането за ново обсъждане в Народното събрание на Закона за изменение и допълнение на Закона за избиране на народни представители. Той допълни, че в наложеното вето няма никакви рационални аргументи.

Според него, с това си действия президентът демонстрира „своята топла връзка" с коалицията на бизнесмена Ковачки НАПРЕД.

По думите на Янев, с наложеното вето Първанов красноречиво показва и че иска да има за опозиция една „беззъба" опозиция в лицето на старата десница.

С евентуалното връщането на 4-процентовата бариера, посочи още Янев, Първанов разкрива мечтата на всеки президент - да има насреща си една слаба, безсилна опозиция. Президентът, флиртувайки, защитава тази плаха опозиция, посочи той. 

В тази връзка лидерът на РЗС, коментира, че когато осемпроцентовата бариера беше гласувана, от коалицията СДС - ДСБ са заявили категоричната си увереност, че ще успеят да я преминат. Сега виждам, че се радват на наложеното вето, заяви той  и продължи - явно не са били толкова уверени.