Тежък пътен инцидент е станал в района на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Катастрофата е отнела живота на лекар, работещ в болницата.

62-годишният нефролог д-р Людмил Савов е починал вследствие на пътния инцидент.

Доктор Савов е бил блъснат от лек автомобил "Рено Клио", докато се е придвижвал пеша, днес около 7.45 сутринта.

Автомобилът е управляван от 20-годишен варненец.

Младият шофьор е с леки контузии и твърди, че не си спомня нищо за случилото се.

По случая е образувано досъдебно производство.

По-късно през деня от ръководството на лечебното заведение разпространиха призив да се вземат мерки във връзка със сериозната опасност пред входа на лечебното заведение.

Ръководството, служителите и работниците на УМБАЛ „Св. Марина" - Варна призоваваме за незабавни мерки по осигуряване на безопасността на медицинския персонал, пациентите на лечебното заведение, студентите от МУ - Варна, както и на всички граждани", се казва в писмото.

Ръководството на „Св. Марина" напомня, че на последната сесия на общинската комисия по безопасност са присъствали представители на болницата, които отново представиха документация и данни.

Надяваме се, че след поредния инцидент ще бъдат взети незабавни мерки от страна на компетентните органи и институции, с които ще се гарантира безопасността на всички граждани, нуждаещи се от високотехнологична медицинска помощ, а именно да се осигури нормален достъп до УМБАЛ „Св. Марина" за служителите, студентите, пациентите и техните придружители.