Заради 80 гласа на вътрешните избори в Разлог Мартин Димитров опозори СДС. Това заяви минути след заседанието на Националния съвет на партията Иван Сотиров.

Той нарече скандално поведението на Димитров и обясни, че председателят на СДС е бил призован, но не е намерил сили да се разграничи от агент на ДС, издигнат от Синята коалиция за кандидат за кмет в Разлог.

Кандидатът за кмет Благой Дункин дори не е член на СДС, а на ДСБ, обясни Сотиров.

"Г-н Дункин и през 2007 г., и сега при проверка излиза, че е свързан с ДС. Ние винаги имаме ясна и категорична позиция - не делим сътрудниците на ДС на добри и лоши", заяви Сотиров.

"Това е срамно и позорно, след като 20 години СДС основно отстоява антикомунизма и е имало категорична позиция срещу агентите на ДС", смята още Сотиров.

СДС ще подкрепи процедура за импийчмънт на президента Георги Първанов при условия, че обвиненията срещу него не са лековати и имат достатъчно юридически основания.
Още...

Депутатът от СДС обясни, че Мартин Димитров е отказал коментар по този въпрос. "Той нито зае позиция, нито подложи на гласуване от Националния съвет вземане на позиция по този въпрос. Мартин Димитров не отговаря на въпроси, които са му неудобни", гневно коментира Сотиров.

Споразумението за субсидиите за парламентарно представените партии е по-секретно и от анексите за газовите спогодби.

"Лично аз успях да се добера да видя в секретния отдел на парламента анексите към газовите спогодби, но не мога да се добера до предварителното споразумение, което е подписано между Мартин Димитров и Иван Костов", заяви Сотиров.

Той обясни, че Синята коалиция е единствената парламентарно представена коалиция, която не си получава субсидията поради това, че не могат да се уточнят параметрите за това как да се разпредели субсидията между партиите.

"Еднолично бяха правени договорки и понеже тези договорки не са направени както трябва, партиите от Синята коалиция не могат да си получат субсидията", посочи Сотиров.