Георги Кадиев се впуска в битката за лидер на столетницата. Той обяви решението си във фейсбук страницата си днес. Кадиев е получил номинации за председател на БСП от София, областите Бургас, Велико Търново, Разград, Плевен и други. Той приема номинацията и ще се състезава на конгреса на 27 юли.

Припомняме, Сергей Станишев заяви подкрепата си за енергийния министър Драгомир Стойнев, който е сред номинираните за лидер. Останалите кандидати са парламентарният шеф Михаил Миков, зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, народните представители Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов. Сред спряганите имена е и това на лидера на пловдивските социалисти Георги Гергов.

Георги Кадиев споделя, че се кандидатира, за да промени БСП. Целта му е да се извърви пътя към силна, модерна, проевропейска лява партия, както и да се върне вярата на членовете на социалистическата партия в морала.

„Кандидатирам се, за да консолидираме БСП около промяната, не около статуквото. Кандидатирам се, за да печелим избори - нещо, което забравихме като усещане", обяснява мотивите си Кадиев. Друг мотив да приеме номинацията и да се впусне в битката е да се разработи зона за политически партньорства. Той е категоричен, че променяйки БСП, се променя и България.

„Промяната на БСП е моето задължение и моята мисия. Аз така променям България. И нека всеки от вас, независимо от политически убеждения, намери своя начин да променим България. Това е нашата държава и ние я обичаме", призова кандидатът за лидер на столетницата.