В момента няма работещо следствие и щом то не помага на държавата трябва да има промени. Това заяви пред агенция "news.bg" главният секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР) Бойко Борисов минути, след като на официална церемония на Дондуков 2 президентът Петър Стоянов му връчи генералските пагони.

От няколко години насам следствените дела стоят непокътнати, като до момента са се събрали над 50 хиляди, уточни Борисов. Нужно е, според мен, част от следователите да минат към МВР, където ние ще ги обучим, за да започнат да си вършат добре работата, а друга част трябва минат към прокуратурата, поясни генерал Борисов. Това е моето мнение, споделил съм го с министъра на вътрешните работи и смятам, че законът трябва да бъде променен в тази насока. Конституцията е затова, за да се променя, когато това е необходимо, подчерта Борисов. На въпрос на агенция "news.bg" Борисов отговори, че ако неговите идеи се реализират, тези 50 хиляди висящи дела да бъдат обработени за 1 година.

В началото на церемонията по връчването на генералските пагони на Бойко Борисов, президентът Петър Стоянов подчерта, че за него винаги е било удоволствие, когато през мандата си е връчвал генералско звание, защото това е мечтата на всеки един офицер. Вярвам, че действията на Бойко Борисов, неговата целеустременост и енергичност заслужават не само нашето разбиране, но и адмирациите ни, допълни държавният глава.