Всички други правителства не са имали куража да бръкнат в раната на т. нар. Държавна сигурност, а ние го направихме, заяви в Бургас премиерът Бойко Борисов. В морския град той направи първа копка на пътен възел "Бургас - Средец - Созопол" заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

По повод скандала със записаните и оповестени от журналисти разговори той посочи, че никой все още не знае дали става дума за СРС-та и изтъкна, че монтажът може да промени съдържанието на всяко изречение или изказване.

Борисов обясни скандала като реакция за „нанесената огромна щета на организираната престъпност и на контрабандата в страната", както и с отстраняването на дипломатите бивши служители на Държавна сигурност. Премиерът съобщи още, че ще се опита да изпрати в чужбина разговорите, записани със СРС.

Той беше категоричен, че има своя версия за скандалните записи и този от разговора му с шефа на митниците Ваньо Танов, но ще изчака проверката на прокуратурата. Борисов даде срок това да стане до 4-5 дни и допълни, че ако може да вземе достоверните файлове, ще се опита да ги изпрати в лицензирана европейска лаборатория за изследвания

Не ви ли прави впечатление, че при Алексей Петров идва някакъв човек и му оставя  доклади на бившия премиер, свързани с контрабанда и организирана престъпност?  Случаен човек. Той не го задържа, не го уведомява, просто взима доклада и го предава. И аз го давам но прокурора. Сега отиват и дават за следващия премиер подобни неща, коментира министър-председателят.

Той попита още - кои са тези чичковци, които нито предишното  правителство, нито Алексей Петров не е могъл да хване и ние не можем  да ги хванем.

Борисов каза още, че във важните моменти се генерира „някакъв скандал" и увери, че няма нищо, от което да се срамува.