Бащата на „Джихади Джон" заяви, че няма доказателства, че неговият син е екзекуторът на „Ислямска държава", добавяйки, че циркулирали редица „фалшиви слухове", съобщават британски медии.

„Нищо не доказва това, което се разпространява в медиите, особено чрез видеоклипове и снимки, че обвиненият в извършването на зверствата е моят син Мохамед", заявява Джасем Емуази пред кувейтско издание.

Според кувейтската медия тя е разговаряла с бащата на родения в Кувейт Мохамед Емуази на тайно място в първото негово интервю след разкритията и обвиненията, че неговият син е джихадистът, обезглавил няколко заложници от западни страни.

„Искам да кажа на кувейтския народ, че много от слуховете са неверни", изтъкнал бащата на „Джихади Джон" и допълнил, че понеже чувствал, че някои хора вярват в това, си е наел адвокат да го защитава и да докаже, че това, което се върти в публичното пространство, не е истина.

Не е ясно защо той се отказва от по-ранни свои изявления, че той и съпругата му са разпознали гласа на сина си, отбелязва "Дейли мейл".

Неговият адвокат заяви, че ще заведе съдебни дела срещу онези, които са отправили обвиненията срещу бащата на Емуази и неговото семейство.

Адвокатът му посочи, че неговият клиент е бил разпитван от вътрешното министерство в рамките на три часа и е бил освободен.