Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров заяви, че е готов да отдаде живота си за президента на Руската федерация Владимир Путин.

Коментарът си Кадиров направи ден след обнародването на указ на руския президент, с който той е награден с Ордена на честта.

"Скъпи другари. Получавам много поздравления за награждаването си с орден Почет. Пишат ми колеги, другари, познати и напълно непознати хора, руснаци и граждани на чужди държави. Много ви благодаря.

Аз съм много благодарен на президента на Русия и върховен главнокомандващ на Руската федерация Владимир Путин за толкова високата награда и оценка на моя своя скромен труд", пише Кадиров на страницата си във Фейсбук.

Той посочва и че "всички заслуги за мира и стабилността в Чеченската република принадлежат на Владимир Путин".

Ръководителят на Чечня благодари на президента на Русия и заявява, че е негов верен съратник, независимо дали той е президент или не е.
"Да отдадеш живота си за такъв човек - не е тежка задача. Обещавам, че ще изпълня всяка заповед, ще реша заради него задача от всяка сложност, нищо не би ми струвало. Служа на Русия! Служа на народа!", допълва Рамзан Кадиров.