Държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум", която държи патента за оригиналната закваска на българските млека откри седмия си магазин.

Стартът на новия търговски обект бе поставен с водосвет, а лентичката бе отрязана от кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на икономиката Любен Петров и извънредния и пълномощен посланик на Япония в Република България Такаши Коидзуми.

Дружеството е единствената държавна фирма в млекопреработвателния сектор в България. Благодарение на него, страната ни има активно присъствие на чуждестранните пазари, където изнасяме закваските и технологиите, с които се произвежда кисело мляко по български лиценз. Сред тях са Япония, Германия, Швейцария, Холандия, Кипър, Финландия, Филипините, Франция, Австрия.

В Япония има 25 млн. консуматори на българско кисело мляко, произведено от "Ел Би Булгарикум". Посланик Куиндзуми увери, че почти всички японци свързват името на страната ни именно с киселото мляко. Освен Япония други страни, сред които Сингапур и Китай, също започват да купуват от българския производител.

Икономическият зам.-министър предрече добро бъдеще на млекопреработвателния сектор. "Ел Би Булгарикум" е гордостта на България, подчерта зам.-министър Петров. Той отбеляза, че рекламата в хранителната индустрия е по-специфична. Чрез откриването на нови магазини се достига до все повече нови клиенти, убеден е Петров. Той си закупи от всички видове мляко, като по този начин демонстрира, че е убеден в качеството на продуктите на българската компания.

Говорейки за здравословно хранене, Фандъкова каза, че си представя именно българското мляко.

Петият магазин на територията на София се намира на обновения Женски пазар. С новооткрития търговски обект "Ел Би Булгарикум" вече има седем магазина, от които любителите на млечни продукти могат да опитат от многообразието на "Ел Би Булгарикум". Наред с зам.-икономическия министър, Фандъкова и посланик Коидзуми също бяха сред първите клиенти на новия магазин.