Неочаквано Стефан Гамизов се появи в Софийска градска прокуратура.

Той бе засечен от журналистите, които чакаха идването на експремиера Станишев за разпит по скандала с изчезналия доклад на ДАНС.

Иван Драшков трябва да стане клиент на правосъдието, заяви Гамизов на влизане в СГП.

Според него съдът трябва да даде коментар на това, което е направил Драшков.

Гамизов бе категоричен, че не се чувства употребен в някаква схема.

Малко по-късно Стефан Гамизов също се възползва от тайните входове на прокуратурата, за да се измъкне от журналистите.

Все пак стана ясно, че днес той е дошъл в СГП не във връзка с изнесените доклади, а да подаде жалба срещу Иван Драшков за клевета във връзка с днешните изказвания на бившия зам-директор на ДАНС по БиТиВи.

Малко по-рано през деня в медийното пространство Гамизов посочи Иван Драшков като „своеобразен ръководител на групировка в ДАНС, която покровителства криминална група в енергетиката."

По мнението на Гамизов самата ДАНС е била създадена именно за това, тъй като нейно „основно занимание е да покровителства организираната престъпност и да пази за нея определени сфери".

Като пример Гамизов даде АЕЦ „Белене" при който проект всеки един договор е класифицирана информация. Без да отговаря на въпросите точно какво е работил заедно със или за службите Гамизов обясни, че е работил съвместно с Петко Сертов в областта на националната сигурност и в посока на бъдещето на службите.

Според мнението му обаче, макар и Петко Сертов да не се е занимавал с корупция, „личните му качества са се оказали прекалено слаби, за да може да удържи тази позиция".
Около него хората бяха обръгнали, те се чувстваха над закона и те го прогониха", каза Гамизов.

Името на Христо Ковачки също бе споменато от консултанта, като даващ информацията „какво се случва по високите етажи на властта". „За корупцията винаги трябва да се говори конкретно", посочи Гамизов, но не отговори конкретно с какво се занимава.
От службите за сигурност сами го били потърсили за сътрудничество, като „гражданин на република България, който не е омърсен с цялата тази кал, която е тук".