Сметки за стотици левове за телефон и кабелна телевизия продължава да получава починал човек, съобщава Нова телевизия. Роднините са пуснали три жалби до оператора, но те не били достатъчни, за да спре да се трупа абсурдната сметка.

Съпругът на Анка Стоянова трупа към мобилен оператор общо 1000 лв. за телефон и кабелна телевизия, въпреки че е починал отдавна и договорът му е прекратен. Или поне е трябвало да бъде прекратен.

Жената обяснява, че мъжът й е починал на 29 януари. Тя отишла да поднови договора и да закрие неговия. Анка занесла приемниците на телефона, който също бил на името на съпруга й. След като върнала устройствата, получила протокол и била уверена, че всичко е уредено.

Жената била спокойна, че мъжът й официално е отписан като клиент. Спокойствието й обаче продължило само до март, когато пристигнала нова сметка на негово име.

Служителите обещали да отстранят грешката и да не трупат повече сметки на името на починалия човек. На следващия месец дошло писмо за 437 лв., жалва се Гинка Лозанова, дъщеря на починалия Стоян.

Заради притеснението възрастната жена влязла в болница. Въпреки разговорите с оператора, ефект нямало, защото пристигнала и трета сметка - за 188,80 лева.

Най-накрая системната грешка е отстранена и от мобилния оператор уверяват, че договорът е прекратен още през февруари и близките на покойника не дължат нищо.

Грешката била техническа. Притеснените наследници получили документ, че не дължат нищо, както и извинения.