Шестима пациенти, пострадали при катастрофи през последното денонощие, са приети в УМБАЛСМ „Пирогов", съобщават от пресцентъра на „Пирогов" като уточняват, че на лечение са оставени трима.

29-годишен мъж е пострадал на бул. „Сливница". Получил е счупване на глезена. Жена на 23 г. е със сътресение на мозъка и рани на дясното рамо. Ранена е като пешеходка на бул. „Шипченски проход".

След катастрофа на бул. „Сливница" и „Константин Величков" в болницата са приети двама водачи - жена и мъж. Л.Д. на 22 г. е със счупване на лявата китка и контузия на главата. Л.Г. на 43 г. е навяхване на шията и контузия на гръден кош. И двамата са освободени за домашно лечение.

По информация на Нова телевизия катастрофата е станала малко след 21.00 часа. Ударили са се лек автомобил и кола на Бърза помощ.
Според разкази на очевидци жена, бременна в петия месец, шофирала с висока скорост през кръстовището. Колата преминавала на зелено, но в същото време от един от булевардите с включени светлини и сирени идвала линейка. Лекият автомобил не успял да спре навреме.
Пациентът, който е бил в колата за спешна помощ, също е стабилизиран. Други пострадали няма.

С 4 счупени ребра и пневмоторакс е приет С.С. на 86 г. Ударен е от кола на бул. „Христо Ботев".

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 26 тежки пътно-транспортни произшествия с двама загинали и 29 ранени.

За района на София са станали 44 леки и 6 тежки ПТП с 9 ранени.