Реформаторският блок е доволен от приоритетите на служебното правителство, стана ясно след среща на реформаторите с държавния глава.

Приоритетите на служебното правителство са разумни и постижими, заяви след срещата Меглена Кунева. Стана ясно, че конкретни имена за членове на служебния кабинет не са коментирани.

Реформаторите са доволни и от визията на държавния глава за това как да се харчат европейските пари. Росен Плевнелиев е акцентирал на Споразумението за партньорство.

Той е изразил притеснението си от това, че има редица неразплатени средства по вече започнали договори, стана ясно още от думите на Меглена Кунева.

Тя е убедена, че ако не възстановим загубените пари, общините ще са под сериозен финансов натиск.

Лекарската гилдия е притеснена пък за бюджета на НЗОК. В тази връзка Росен Плевнелиев е заявил, че ще направи всичко възможно ситуацията да се разреши. Аргумените на държавния глава за нуждата от актуализация били силни, по думите на Меглена Кунева.

Реформаторите се събират на заседание, за да обсъдят случващото се с финансите на държавата.Те ще набележат редица мерки за стабилизиране на държавата в сферата на финансите, икономиката, демографията, културата, здравеопазване и други сектори.

Всяка мярка, която може да излъчи стабилност на държавата ще бъде подкрепена от реформаторите, каза Кунева.

По думите й голямата реформа щяла да е, ако успеем да направим държавата си стабилна.