Предишното управление е счело за допустимо да пусне чалгата в спортната инфраструктура. Чалгата е несъвместима със спорта. Това заяви спортният министър Мариана Георгиева в предаването „Диков" по Нова ТВ по повод съвместното „съжителство" на Зимния дворец с елитна чалга дискотека.

Грижата на държавата в спорта е закъсняла, убедена е министър Георгиева. Спортното ведомство е заделило първоначално 35 милиона лева за ремонт на Зимния дворец. Тези пари трябва да се инвестират в ремонта през тази година. Възможно е обаче ремонтът да се оскъпи и действително да достигне 50 милиона лева, както се опасява опозицията.

Припомняме, скандалът за ремонта на Зимния дворец възникна заради скъпия, според ГЕРБ, ремонт. За сравнение опозицията посочи, че „Арена Армеец" е построена за около 108 милиона лева, а по-малко съоръжение като Зимния дворец ще струва около 50 милиона лева.

31 години Зимният дворец не е ремонтиран. Студовото помещение на Зимния дворец е бомба с часовников механизъм, категорична е Мариана Георгиева. Тези системи са амортизирани до краен предел, подчерта тя.

Системата ще се подмени с екологична, модерна и рентабилна система за поддържане на пързалките, увери министър Георгиева. Условията в Зимния дворец не са подходящи, по думите й, за спортистите. Стана ясно, че е по-евтино да се ремонтира Зимния дворец, отколкото да се взриви и на негово място да се построи ново съоръжение.