Едни от най-видните представители на готик метъл стила PARADISE LOST и TIAMAT ще станат част от Каварна рок фест 2011.

Първите ще се качат на сцената на фестивала на 15-ти юли, в ролята на ко-хедлайнери заедно с вече обявените финландци от Sonata Arctica. И двете групи ще изпълнят пълните си лайв сетове, като на PARADISE LOST се пада честта да закрият първата фестивална вечер. TIAMAT ще забият на стадион Калиакра на 16-ти юли. Очаква се да бъде обявена и групата хедлайнер за тази вечер, съобщават от Loud Concerts.

Шведите от TIAMAT вече повече от две десетилетия умело смесват сурови вокали, тежки и бавни китарни рифове и синтезаторни звуци. Започнали кариерата си като дет метъл група, TIAMAT постепенно развиват стила си и прокарват готик и дуум звучене като понякога даже експериментират с електронни елементи. Фронтменът на групата Johan Edlund е описван като музикален гении и хамелеон, който години наред непрестанно предизвиква феновете на групата с ново звучене и отказва да следва предсказуемата логика на музикалния бизнес.

Без умора на сцената са и PARADISE LOST, които от началото на групата през 1988 досега не са се спрели. Те са не само едни от основателите на готик метъла с албума си "Gothic" (1991), но и сред групите, които не се страхуват да прескочат границите на стила, който са създали, да експериментират и винаги да са крачка напред от музикалните тенденции. Последният им студиен албум "Faith Divides Us - Death Unites Us" е живото доказателство за новаторската традиция и затвърждава мястото на бандата.

Традиционният рок фестивал Каварна рок фест ще се проведе за шеста поредна година от 15-ти до 17-ти юли в Каварна.

Билетите вече се продават в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, в магазините на Office 1 Superstore, Orange Center, Tехномаркет, Мултирама, TBI, Пикадили, Германос и др.

Цената на еднодневен билет за фестивала ще бъде 40 лв., a тридневният пропуск - 90 лв. Първоначално в продажба ще влязат билетите за трите дни на фестивала.

Повече информация и подробности за фестивала търсете в интернет сайта на Kaварна рок фест 2011 на: www.kavarnarockfest.com, както и на www.facebook.com/kavarnarockfest.