Убийството на Анна Политковска е отвратително престъпление, което няма да остане безнаказано, обяви Владимир Путин в Дрезден, където е на посещение по покана на германския канцлер Ангела Меркел.

Руският президент подчерта, че независимо от това кой е извършил престъплението и какви са били мотивите, които са ръководители убийците, то е отвратително със своята жестокост и не трябва да остава безнаказано.

Путин отбеляза, че това убийство нанася на сега действащата власт много повече негативи и вреди, отколкото самите публикации на Политковска.

По думите на руския държавен глава убийците на журналистката „трябва да бъдат намерени, разобличени и наказани".
За целта аз ще направя всичко необходимо, подчерта Путин.

Припомняме, че и генералният прокурор на Русия Юрий Чайка обяви, че лично ще контролира разследването на убийството на Политковска, която бе убита на 7 октомври пред асансьора в жилищната кооперация, където живееше в апартамент под наем.

Освен това по нареждане на Чайка по случая работи Управлението за разследване на особено важни престъпления.

Основната версия, по която работят разследващите, е свързана с професионалната работа на известната журналистка, уточняват от Новости.

Политковска бе яростен критик на политиката, водена от Путин, в Чечня.
От друга страна агенция АП цитира изказване на Путин в Дрезден, в което той признава, че тя е била критично настроена към Кремъл, но че "влиянието на нейните публикации върху обществения живот било изключително незначително".