Задкулисието си има имена и това са имената на лидерите на ГЕРБ. През последните 8 месеца ГЕРБ извличат морално-политически дивиденти от критиките срещу Делян Пеевски. А Пеевски всъщност се е срещал 40 пъти с Цветан Цветанов. Двуличие и тотален фалш от страна на ГЕРБ, защото се опитаха да представят Пеевски като политическо зло, буниха протести срещу него, а са се чувствали уютно зад широкия му гръб и са се сговаряли с него „зад завесата".

Това коментира в сутрешния блок на bTV лидерът на ДПС Лютви Местан по повод избухналия скандал между Цветан Цветанов и Делян Пеевски.

Запитан обаче защо Пеевски е „направил пътека" до кабинета на Цветанов и не означава ли това, че и Пеевски е част от задкулисието, Местан отговори, че Пеевски бил редови депутат, не бил член на ДПС, не бил нито премиер, нито вицеприемер. За срещите са укорими най-вече Борисов и Цветанов, а не толкова Пеевски. Като председател на партията той категорично отрече Пеевски да е имал политически мандат от ДПС за срещите си с Цветанов.

"Вероятно срещите между тях не са били и само 40. Те най-вероятно са се срещали и извън МВР. Фактът, че двамата са се срещали, е от голямо значение за профила на Цветанов и Борисов", изтъкна Лютви Местан.

Според него спорът между Цветан Цветанов и Делян Пеевски в края на краищата бил оздравителен.

По въпроса с неуспелия вот на недоверие, предизвикан от ГЕРБ, Местан отбеляза, че той бил тежка политическа грешка на хората на Борисов. Все пак управляващите в лицето на Цветлин Йовчев, обеща Местан, щели да ускорят реформите в сектор „Сигурност". По думите му вътрешният министър направил радикални стъпки, чрез които се снело усещането за полицейщина у нас и била възстановена демокрацията.

Провокиран от въпрос на водещите, лидерът на ГЕРБ коментира още, че онова, което компрометирало съдебната система, били лъжите на Цветанов. Няма нищо странно в това да се срещат вътрешен министър и главен прокурор, странно е, ако тези срещи се уреждат от друг човек.

"Не мога да вярвам на лъжите на Цветанов, той е патологическият лъжец. Лъжите му са документирани", изтъкна Местан по повод твърдението на бившия вътрешен министър, че Делян Пеевски се е срещал с Цацаров непосредствено преди назначеването му за главен прокурор.

Повдигната беше също така темата за изтекъл в медиите протокол от заседание на областния съвет на ДПС във Велико Търново. В него става дума за назначения на хора от ДПС на различни държавни постове, като интересното е, че от ДПС сами определят кой пост им е интересен, на който трябва да бъде назначен техен човек. Повечето от коментираните на заседанието кандидати са били назначени само след няколко дни. Има и неслучили се назначения.

Местан коментира горното, като каза, че за 4 години по времето на управлението на ГЕРБ членовете и симпатизантите на ДПС се чувствали тотално дискриминирани. Близо 6 000 души от ДПС били уволнили от ГЕРБ по политически причини, били политически репресирани. Нормално било след като са на власт да има техни назначения. Въпросът бил тези назначения да не са за сметка на уволнение на доказани професионалисти.