Сигнал за бомба във влака София-Кулата е бил подаден на тел. 112, съобщи БНР. Влаковата композиция е спряна на гара Благоевград. Пътниците са свалени. Всички те трябвало да преминат на скенер.

От полицията потвърдиха за обаждането, което най-вероятно е направено от домашен телефон.

Районът е бил отцепен. На мястото са пристигнали и екипи на пожарната, екип на ДОТО, който да провери влака.

От пресцентъра на МВР обясниха за News.bg, че към 17.20 часа е подаден сигнал за задимяване в последния вагон на влака. В момента се извършва проверка, но задимяване не е открито.

По информация на кореспондента на БГНЕС от региона сигналът е подаден от домашен телефон в София. Съобщавало се за дима, че една жена е припаднала и вероятно има бомба.

На гара Благоевград влакът е посрещнат от три пожарни коли, полиция и линейки.

След близо час престой на перона, пътниците са били преместени в предните вагони, а последният е бил откачен от композицията за проверка.

Влакът е продължил по маршрута си с близо час закъснение.

От БДЖ информираха, че международният бърз влак № 361 от София за Солун е заминал от гара Благоевград с 51 минути закъснение след извършен оглед поради постъпил анонимен сигнал за поставено взривно устройство.

Във влака пътуват 60 пътници. От железопътния превозвач уточняват, че пътниците са били свалени на гара Благоевград от съображения за сигурност.

В последния вагон дим не е имало, както е било съобщено в анонимния сигнал. Последният вагон, който е разкачен след оглед от спецслужбите, остава в района на гара Благоевград, уточняват още от БДЖ.

Вагонът ще остане запечатан 24 часа. На този етап взривно устройство не е открито, съобщава БиТиВи.