Добро начало за конституционните промени вижда председателят на вътрешната парламентарна комисия Атанас Атанасов. Във вторник се внасят 130 подписа, при изискуеми 60, за да се задейства процедурата.

В предаването „Събуди се" по Нова тв той коментира актуалните теми около управляващата коалиция и реформите в съдебната система.

ДПС е дълбоко вкоренена в съдебната система и контролира прокуратурата. Затова и формацията не искала да промени статуквото, смята Атанасов. Според него години наред ДПС назначавало свои хора в съдебната система.

Не виждам сериозни аргументи от БСП защо да не се подкрепи съдебната реформа, подчерта Атанасов. Съдебната реформа зависи от БСП. Псевдо опозиционното поведение на червените обслужвало ДПС, категоричен е реформаторът. По мнението му, имало резерв в столетницата да се подкрепят промените в основния закон. БСП трябва да се отнесе национално отговорно, призова Атанас Атанасов.

Той отново настоя за по-засилен контрол върху главния прокурор и изтъкна ползите от възможността обвинител номер едно да се отзовава.

Аферите „КТБ" и „Костинброд" бяха инициирани от прокуратурата с политически привкус, смята Атанасов. По мнението му, главният прокурор трябвало да бъде поканен в комисията „КТБ" в парламента, за да обясни за акцията в офисите на „Бромак" на 13 юни. Според анализ на ДАНС от тогава започнал сривът на банката. Дълго време Цветан Василев обслужвал интересите на ДПС и се е ползвал от протекцията на формацията, според председателя на вътрешната парламентарна комисия. Трябва да бъдат казани истините, категоричен е Атанас Атанасов.

Основната битка на РБ била да не се върне ДПС във властта. Проблемът е, че тя действа като мафиотска структура, заяви Атанасов.