Засилено бе полицейското присъствие тази нощ в Плевен.

"Специализирана полицейска операция „Братята" срещу наркоразпространението се проведе в Плевен", потвърди министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

До момента са задържани общо 8 души, между тях е и Тихомир Пачовски.

Заради него операцията е наречена "Братята", тъй като неговия брат  в момента е в затвора.

За останалите задържани засега МВР не предоставя данни.

Иззето е голямо количество наркотици.

По-рано днес стана ясно, че при специализирана полицейска операция, проведена в КАТ-Бургас" са задържани четирима души.

Задържаните са действали като организирана престъпна група, осъществявала регистрация на крадени автомобили.

14 луксозни автомобила - марки "БМВ Х5", "БМВ Х6", „Тойота Ланд круизер",са били регистрирани по тази схема - с номерата на бъдещата рама, след което били пренабивани номерата на рамата на крадения автомобил. 

Днешната операция е продължение на проведените през март полицейски действия в черноморския град, при които бяха задържани трима души.

Мерките им за неотклонение бяха променени в последствие на домашен арест. Тогава бяха отрити два луксозни автомобила с пренабити номера на рамите. В края на април на територията на столицата също бе проведена операция "Регистраторите",насочена срещу фалшиви регистрации в КАТ и избягване на заплащането на екотакси, с което се ощетява бюджетът.

В хода й бяха задържани петима мъже, а при извършените обиски и претърсвания на домашните им адреси бяха открити печати, фалшиви нотариални бланки с печати, печати на нотариуси, винетни стикери, контролни талони, касови апарати, компютърни конфигурации, мобилни телефони, банкови документи.

Също днес стана ясно и че Йордан Алексиев-Даката остава за постоянно в ареста, съобщиха от Окръжната прокуратура в Ямбол. Повдигнати са му обвинения за лихварство и незаконно прехвърляне на пенсионни партиди.

42-годишният Йордан Алексиев бе арестуван преди няколко дни при специализирана полицейска операция "Мутрите" в Ямбол.
Задържани бяха и останалите шестима членове на престъпната група, известна в града като Групата на Даката.

След направените обиски и разпити става ясно, че групата се е занимавала с лихварство, търговия с гласове, изнудване, рекет и незаконно прехвърляне на партиди от един пенсионен фонд в друг.

Ден след ареста от прокуратурата в Ямбол освободиха шестимата поради липса на достатъчно доказателства за повдигане на обвинения.

По време на операцията е разпитан кметът на село Окоп Георги Георгиев, който е извършвал нотариалните заверки на документите за незаконното прехвърляне на партидите от един пенсионен фонд в друг. Работата по случаите продължава.