Френски съд отхвърли молбата за замяна на наказанието на известния левичар терорист - Илич Рамирес Санчес, известен още с прякора си Карлос Чакала, съобщава в. „Фигаро".

Санчес се опита да обжалва присъдата на Парижкия съд, който потвърди миналото лято доживотната му присъда без право на преразглеждане по време на първите 18 години.

64-годишният Карлос Чакала започна революционната си път на 14 години, когато през 1964 г. той се присъединява към младежкото крило на Комунистическата партия на Венецуела.
През 1968 г. влиза в Московския Народен университет за приятелство, кръстен на Патрис Лумумба. Въпреки това, две години по-късно той се отказа от следването си и отива в лагера в Бейрут на арабски революционери на Народния фронт за освобождение на Палестина (НФОП).

След получаване на необходимите умения да се бие, Санчес се хвърля в полето на терора. През 1975 г., заедно с активисти от НФОП и фракция на германска Червена армия атакува централата на ОПЕК във Виена и взема за заложници 11 министри на страните-членки на международната организация.

Освен това Карлос Чакала е смятан за организатор на серия от експлозии в периода 1982-1983. в Париж, Марсилия и в два междуселищни влака. Тогава 11 души бяха убити, близо 150 ранени.

През 1994 г., Санчес бе арестуван в Судан и скоро е бил предаден на на Франция, където през 1997 г. той е осъден на доживотен затвор за убийството на двама полицаи в Париж, извършено през 1975 г.