Полицейска операция „разкри" затворник, извършвал измами от килията си, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията е установено, че извършителят на множество измами в различни райони на страната С.П. (43 г.) -  към момента изтърпява наказание от 5 г. и 3 месеца лишаване от свобода за измами в затвора в София, се представял пред собственици и мениджъри на хотели, езикови школи и преводачески агенции за началник на съответно РУП или директор на ОДМВР в страната.

С тях той се свързвал по мобилния си телефон от килията и искал съдействие за осигуряване на преводач, който да превежда на задържан чужденец. Имитирал ситуация, че уж задържаният в полицейска структура трябва да позвъни на адвокат или на близките си и за целта му е необходим ваучер с предплатени импулси на някой от мобилните оператори, а след това се „ангажирал" да възстанови разходите.

След като чуел номера на ваучера, С.П. прекратявал всякаква комуникация с жертвата си.

В килията на затворника са намерени и иззети два мобилни апарата и две СИМ карти, с които са извършвани измамите. Установено е, че сумата от измамите, извършени от него, надхвърлят 20 хиляди лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължава изясняването на съпричастността му и към други подобни измами.