Шест години затвор при първоначален общ режим за Мирослав Димитров, който уби с джобно ножче Мишел Коцев преди 7 месеца, постанови Плевенският окръжен съд. Тъй като е непълнолетен, осъденият ще изтърпи наказанието в поправителен дом в Бойчиновци, каза шефът на 5-членния съдебен състав Емил Банков, цитиран от "24 часа".

На 29 март т.г. ученикът Мирослав, на 17 г., заби нож в гърдите на 19-годишния Мишел Коцев при кратък спор кой да мине пръв по пътека между блокове в плевенския квартал "Дружба". Острието пронизало сърцето на Мишел и той издъхнал за минути.

След нелепата смърт Мирослав се прибрал вкъщи. При ареста полицаите намерили сгъваемото джобно ножче от нападението в джоба на дънките му. Според обвинението убийството е извършено с умисъл и особена жестокост.

Делото тръгна днес при закрити врата и се гледаше по съкратената процедура. Малко след 14.30 часа Мирослав бе въведен в съдебната зала по страничен коридор и при засилени мерки за сигурност. Слабичкото момче с тегло малко над 40 кг. и ръст 1,50 м. бе пазено от полицаи, които не позволиха снимки.

Облечен в черно яке с качулка и дънки, Мирослав не промълви и дума, след като чу присъдата.

"Мирослав е признал обстоятелствата по делото, но не и умишленото убийство. Инцидентът е станал, след като той е бил нападнат 2 пъти от Коцев. Фаталното пробождане е при неизбежна самоотбрана. Ще обжалваме присъдата, заяви защитникът на Мирослав, адвокат Димитър Марковски. Вероятно ще протестирам, след като се запозная с мотивите на съда, заяви обвинителят прокурор Иван Шарков.