Самолетът на руския президент Владимир Путин е кацнал в Санкт Петербург.

ТУ-204 от президентския авиопарк с борден номер RA- 64504 се е приземил на летище "Пулково" днес. Информацията е потвърдена за сайта "Фонтанка" от пресцентъра на летището.

От програмата на държавния глава за днес в Санкт-Петербург Владимир Путин ще проведе среща с президента на Киргизия Алмазбек Атамбаев.

Малко по-късно ТАСС съобщи, че срещата между двамата президенти, която е втора от началото на годината, е започнала в Константиновския дворец.

По-рано днес Кремъл потвърди, че срещата ще се състои по план, след като вчера прессекретарят на президента Дмитрий Песков за пореден път отказа коментар за здравословното състояние на държавния глава.

Путин коментира слуховете за влошаване на здравословното му състояние с думите: "без сплетни би било скучно".

Държавният глава на Киргизия също отговори на журналистически въпрос, че президентът на Русия се чувства добре.

Другата информация, която обиколи световните агенции е, че Владимир Путин е привел в пълна бойна готовност Северния флот, въздушнодиверсантните войски и части от западните военни формирования.

За последен път 62-годишният руски президент Владимир Путин се появи публично на 5 март на пресконференция с италианския премиер Матео Ренци.



Миналата седмица той отмени серия от планирани събития, включително посещение в Казахстан и планираното подписване на договор за съюз с Южна Осетия. С изчезването си Путин предизвика редица спекулации и предположения - от слухове за държавен преврат, до притеснения за здравословното състояние на руския държавен глава до жълти информации, включително за това, че е присъствал на раждането на свой син от гимнастичката Алина Кабаева в швейцарска болница.

"Изчезването" на Путин съвпада излизането на пропагандния филм "Крим. Пътят към родината" по телевизия „Русия - 1"