Около 14.06 ч. в гара Казичене последните 5 вагона от товарна композиция дерайлират в изходните стрелки на гарата.
Това става при транзитно преминаване на товарен влак през гара Казичене, съобщават от БДЖ.

Вследствие на инцидента бързият влак № 8615, движещ се по маршрут София - Бургас, се удря в дерайлиралите товарни вагони, при което локомотивът дерайлира.

При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. Транспортна полиция е уведомена за случая, се казва още в съобщението.

"Български държавни железници" ЕАД създават организация за транспортирането на пътниците. 
Осигурени са автобуси за пътниците от бързия влак, които ще транспортират пътниците до гара Елин Пелин, откъдето те ще продължат пътя си до Бургас с композицията на влак № 8610, който по разписание се движи от Бургас за София и в момента престоява в гара Елин Пелин.
Същите автобуси ще поемат пътниците от влак № 8610 и ще ги транспортират до София.

По повод инцидента на министърът на транспорта Петър Мутафчиев незабавно разпореди да бъде сформирана комисия, която до 10 дни трябва да установи причините за инцидента.
Той увери, че до 2 дни линията Бургас - София в този участък ще бъде възстановена.
 

От БДЖ съобщават също така, че  във връзка с прекъсването на движението на влакове между Казичене и Елин Пелин, се променят маршрутите на два влака.
Това са ускорен бърз влак № 8603 от  София до  Ямбол и  ускорен бърз влак № 1601 от Враца през София до Пловдив, които от София до Пловдив ще се движат през Карлово.
След гара Пловдив ускореният бърз влак № 8603 ще продължи пътя си до Ямбол по обичайния си маршрут.