Facebook, Youtube, iPhone и Netbooks - новите дигитални светове, които вече играят много важна роля, ще бъдат включени в бъдеще и в живота на католическата църква, както тя реши, съобщава europe.bg

Папа Бенедикт XVI обясни в своето послание за 43-я световен ден на социалните средства за комуникация, че най-вече младите хора са осъзнали огромния потенциал на новите медии.

В тази връзка и с намерението да се включи в света на социалните мрежи и да го превърне в свят на приятелство и истински диалог, се нарежда и проектът „Pope2You" (Папата идва до теб).

Интернет порталът „Pope2You" възниква по волята на Папския съвет за социалните средства за комуникация, църквата и папата да се предоставят на разположение нови и модерни пространства за комуникация.

Чрез портала папа Бенедикт XVI ще може да общува с всички хора в света. Порталът ще бъде достъпен на пет езика и ще позволява на хората, преди всичко на младите, да влязат в контакт с папата. През портала „Pope2You" ще се предлага и достъп до „Facebook". „Pope2You" ще тръгне онлайн в четвъртък.

Според Папата задачата на новите медии и социални мрежи е преди всичко да посредничат за истинско приятелство, което е плод на срещата с възкръсналия Христос.

„Бъдете готови да направите за своя задача да оповестите с въодушевление евангелието на своите връстници! Вие познавате техните страхове и надежди, тяхното въодушевление и разочарования - най-ценният подарък, който можете да им направите, се състои в това да има кажете добрата новина за един Бог, който стана човек, страда, умря и възкръсна, за да спаси човечеството", е заявил Бенедикт XVI.