Прокуратурата ще повдигне обвинение на съпругата на Валентин Димитров - Вальо Топлото. Станислава Димитрова ще бъде обвинена по чл.210 ал.1 т.5 от Наказателния кодекс за измама в големи размери.


БГНЕС
Съпругата на бившия директор на „Топлофикация" - София е задържана за 72 часа, обяви градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той не пожела да коментира дали Валентин Димитров има нещо общо с измамата, тъй като Вальо Топлото няма процесуално качество по делото, което е образувано във връзка с измамата.

Припомняме, съпругата на Топлото беше задържана при зрелищна акция в столичния квартал "Борово".

Кокинов обясни, че Станислава Димитрова е успяла да заблуди собственичка на фирма, че може да свърши определена работа, която всъщност не е имало как да свърши, след което е прибрала една част от поисканата сума за „услугата".

Тя е обещала да съдейства на пострадалата жена, за да не бъде прекратен договор, който фирмата й е сключила с „Топлофикация" - София. Прокурор Кокинов посочи, че не знае каква е стойността на въпросния договор. Случаят ще бъде предаден на Софийска районна прокуратура.

По думите му  вероятно районната прокуратура ще поиска постоянна мярка „задържане под стража" за Станислава Димитрова и се очаква това да стане до няколко дни.

Останалите двама, задържани по време на вчерашната акция, ще бъдат освободени след изтичането на 24-часовото задържане под стража. На тях не са им повдигнати обвинения.

Кокинов посочи, че единият е адвокат, а другият заявил, че е семеен приятел. Градският прокурор не пожела да спомене имената на адвоката, тъй като присъствието му е странично и няма да бъде етично.

Николай Кокинов посочи, че всички срещи, които от прокуратурата са документирали, са осъществявани между съпругата на Вальо Топлото и пострадалата жена. „Нямаме никакви доказателства за участие на Валентин Димитров в цялата схема", заяви още обвинителят.

Той подчерта, че става въпрос за класическа измама, но не пожела да уточни дали съпругата на Димитров е потърсила жената, или обратното. „Във всеки случай, не жалбоподателката е потърсила съдействие", посочи Кокинов.