АБВ са обидени от иронично отношение на здравния министър Москов към тяхно предложение.

Те коментираха позицията на здравния министър Петър Москов по идеята им деца до 7 години и възрастни над 65 г. с хронично заболяване да получават безплатни лекарства.

Оказа се, че партията се е засегнала от мнението на Москов, че идеята звучи привлекателно, но едва ли АБВ я е предложило насериозно.

Ние насериозно подкрепихме кабинета и неговата кандидатура, очаквайки, че той сериозно ще се отнася към всички направени предложения. Не приемаме иронията в изказването му, обявиха от АБВ.

Формацията очаква Москов да се срещне с парламентарната група на АБВ и сериозно да обсъди финансовите страни на идеята им, като се формулира и виждането, че спестеният ресурс от сливанията на болнични администрации може да се използва именно за това.

Шефът на комисията по отбрана ген. Михо Михов пък обяви, че по повод 24 май АБВ има предложение да покани у нас депутатите от Македония, които участват в групата за приятелство с България.

Според него така ще направим знак за невмешателство в политиката на съседката ни, ще се обсъди положението там, както и добрите дела, които се осъществяват между двете страни.

Запитан за изказването на външния министър на Русия Сергей Лавров, че България и Албания ще си поделят Македония, Михов обяви, че не приема сериозно тези думи и ги вижда като прецедент в позицията на Русия. За него случващото се в съседката ни не се съизмерва с това изявление.

Няма опасност за границите на двете държави, това е мнението на АБВ, констатира той, като не пожела да коментира позицията на родния външен министър Даниел Митов по въпроса.