Делото срещу бившия началник на „Пътния фонд" Веселин Георгиев - Батко започва отначало. Причината е, че досегашният председател на Софийския градски съд - Георги Колев, който бе докладчик по делото, бе избран за председател на Върховния административен съд.

Според НПК, когато има смяна в съдебния състав с изключение на случаите на запасен съдия или съдебен заседател, процесът започва от самото начало. Всички разпити на свидетели и експертизи трябва да бъдат извършаенприпомня отново.

Делото срещу Веселин Георгиев започна през април 2009 г. Според прокуратурата той е извършил престъпление по служба в периода юли 2006 - ноември 2007 г. Обвинението твърди, че е нарушен Законът за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.

Георгиев е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат" ООД, и Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти" с цел да набави имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви. От това са настъпили значителни вредни последици за страната ни.

Делото срещу Георгиев е един от процесите, които от Брюксел се следи с особено внимание. Именно заради този случай Европейската комисия блокира субсидиите за строеж на пътища у нас.